In watercolor een afbeelding met een strik en de quote Let's fix thinking

Square Foot Gardening

Het is denk ik  maart 2016 als ik me door een nieuwe stapel boeken vreet. Er is tijd, mijn kinderen studeren al een tijdje buitenshuis, waarvan één in San Francisco. Terwijl hij daar zit, stuit ik op een paar  interessante Amerikanen.

Een van hen is Mel Bartholomew, een bouwkundig ingenieur .  Als hij met pensioen gaat  amuseert hij zich een tijdje in zijn tuin met groentes.  Het plezier is er al snel  af als hij tot de conclusie komt dat  de traditionele moestuin niet zo’n efficiënte bedoening is. Hij zet zich achter zijn tafel en benadert de sla en de wortel met pure wiskunde. Als de boel klopt schrijft hij het boek  Square Foot Gardening.

Razend nieuwsgierig maakt hij me, want je kunt wel romantisch dabben over de dagen van weleer, maar uiteindelijk gaat het wel om de sla die op op je bord komt.  En zonder al dat gespit in zware grond.

Ik heb het boek via Amazon UK laten komen.  Is wel in het Engels.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.