Een afbeelding van rucola waar de zon in schijnt

Mijn minituintje in september 2016

Mijn minituintje is een bak van 1.20 x 1.20 cm met bodem en poten. Met vakjes van 30 cm, kom je op 16 vakken en daar  kun je best veel in zaaien.  De Aziatische pluksla gaat als een speer en de Rucola houdt ook van speed.

Van de Groene Start had ik een paar miniplantjes gekregen. Rode boerenkool, sla en Andijvie. Als experiment heb ik ook een paar plantjes met dezelfde grond in een pot gezet. Gaat best maar in de bak doen ze het  beter.

Bij Van Gastel koop ik peterselie en Chinese Bieslook en plant het midden in de bak. Misschien houden zij ook belagers van mijn andere plantjes op afstand. De plantjes doen het goed, tot in december heb ik geknipt.

Pluksla, bindsla, kropsla, veldsla, snijbiet, worteltjes, postelijn, echt alles gedijt in de bak.  Van de Aziatische plukte ik meerdere malen een kom en het groeide vrolijk verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.