een watercolor afbeelding met een pimpelmees en de woorden: Als een deur sluit, opent zich een venster. Rechts boven is nog een takje met rode bessen te zien.

Starterslabo

Vervolg op blogje “een nieuw begin”.

In mijn vizier zag ik de activiteitencoöperatie Starterslabo verschijnen.  Kandidaatondernemers mogen hier op een veilige manier hun ondernemersidee testen. Per Belgische provincie wordt een groep van 12 deelnemers samengesteld. Pas je in het profiel, heb je een ander idee  als de andere 11 en heb je oog voor  duurzaamheid…

Het ging ineens snel. Ik reed naar Vilvoorde voor een info sessie, kreeg dezelfde dag een intake gesprek met twee coaches en na een nachtje slapen … ik paste.

Twee dagen later op 14 september stapte ik in Heverlee mijn traject binnen, voor een periode van 18 maanden, leerde de leukste groep mensen kennen en was zielsgelukkig. Over deze boeg wilde ik het gooien. Ik dankte Eline van Syntra voor haar meedenken, een straffe madam, met veel hart.

Als groep krijg je ruim twee maanden wekelijks een opleidingsdag. Marketing, financieel plan, er komt veel langs, het is best pittig en de coaches zorgen echt wel dat je alle leerstof gezien hebt, ze ontzien zichzelf niet. Zelf krijg je een boterham met huiswerk voor de week erop.

Tot eind december vond ik  niet veel tijd voor de praktische uitwerking.  Je gaat vooral mee in de administratieve groepsmolen van opleiding en homework. Maar naderhand pluk je er wel de vruchten van. En het is dan dat de individuele coachingsessies beginnen. En op dat padje ben ik nu aangeland. Het volgende trajectstukje dat komt, is het factureren.

Vanaf 15 maart mag ik een jaar lang onder de paraplu van Starterslabo factureren en boekhouden. Het is een mooi uitgedacht concept en ik ben behoorlijk dankbaar dat ik dit mag doen.

En mijn idee? Gaat over planten van zaadjes.

Love,

Berries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.