Een bewerkte afbeelding van een bes in watercolor met een zachtgouden achtergrond. Rechtsboven een tak met blauwe bessen.

Salvestrolen en biologische voeding

Salvestrolen kunnen in een vroeg stadium aangetaste cellen helpen opruimen.  Natuurlijke verbindingen die ontdekt werden door een Amerikaans team met aan het hoofd de profs Dan Burke en Gerry Potter.

Bessen en snijbiet hebben er bijvoorbeeld lekker veel van. Voor mensen met kanker kan het belangrijk zijn veel salvestrolen te eten.  Alles draait om verbindingen, ons lichaam is één groot vat vol verbindingen, toch?

Brian Schaëfer schreef hier een boek over.  Brian zegt het boek te zien als een algemene gids van waaruit je zelf vertrekt. En als ik ergens in geloof dan is het wel om zoveel mogelijk informatie verzamelen en daar zelf iets mee doen.

Luister naar je lichaam en reageer daarop. Heb je professionele hulp nodig om een probleem op te lossen, doe dat en voor de rest zorg je voor jezelf. Houd van jezelf, niemand is het meer waard.

In het boek van Brian kun je lezen dat een recept ongeveer 3x meer salvestrolen bevat als het van biologische oorsprong is. Waarom zou je het niet doen, waarom zou je je lichaam niet helpen het werk beter aan te kunnen? Het is een kleine moeite.

Lekkere recepten om de beste verbindingen aan je lichaam te geven, het is een mooie droom daar een boek van te maken.  Klinkt dat te soft? Ja misschien, maar “ I do not mind, this is me”.

Love

Berries

 

afbeelding van een blauwe bes in watercolor met een link naar het boek Salvestrolen van Brian Schaëfer

Mijn boek komt van Herbacos in Gent en is vertaald in het Nederlands. Amazon heeft ook de originele engelse versie

2 comments:

Beste Heidi,

Graag zou ik willen weten of acerolen enkel aanwezig zijn in biologisch geteeld groente en fruit?

Wat met fruit en groente die we vinden in de winkels zoals Carrefour, Delhaize of Colruyt?

Alvast bedankt!

Beantwoorden

Hallo Najwa,
Volgens het Salvestrolenboek zijn ze in niet biologische teelt aanwezig maar in veel mindere mate. Je moet dan bijv. 3 x zoveel wortelen eten om aan dezelfde hoeveelheid te komen. Alles wat leeft heeft sowieso fluctuerende waardes. Zelf ga ik uit van grote ketens het minste, biolabel grote ketens wat meer, een Bioplanet nog iets meer en mijn minituintje nog iets meer.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.