Een samengestelde afbeelding van een snapshot verkooppunt Makkelijke moestuin en logo www.Berries.blog

Berries blog verkooppunt

Omdat ik zo graag verkooppunt wilde worden van de Makkelijke Moestuin liet ik al eerder twee europalletjes met mix, compost en klein spul komen.

Het is nog stervenskoud buiten maar mijn volgende stap zijn de bakken en andere produkten. Enkele mensen contacteerden me over vermiculiet, zowel voor voorzaaien als om zelf de grond te maken.

In het begin is het moeilijk inschatten wat wel, niet en hoeveel dan wel.

Als je denkt iets te willen en je plaatst bij de reacties een “reserveer berichtje” , doe je mij een groot plezier. Het is niet bindend en als mijn bestelling binnenkomt, geef ik een seintje.

Een plug in voor een webshop staat klaar, maar alles op zijn tijd. Bij teveel softwareverkeer in mijn bovenkamer, vliegt dit brein in de fik. 

Love

Berries

 

 

31 comments:

Dag Heidi
Ik zou graag bij jou bestellen voor Makkelijke Moestuin.
Hoe gaat dit in zijn werk? Heb je bepaalde dingen in voorraad?
Alvast bedankt voor je feedback.

Beantwoorden

Hallo Ann,
Grond MM MIx en compost is binnen en nog wat kleine zaken. Ben nu bezig met een bestelling voor bakken en zaadjes. De bedoeling is de hele reeks binnen te doen. Je mag je reservatie hierop zetten of mailen, dan gaat het mee met en geef ik een seintje als het binnen is. Zie maar wat voor jou het gemakkelijkste is. Met plezier.

Beantwoorden

Dag Heidi,
Ik zou dus graag een bestelling plaatsen en ga dus logisch beginnen, met het boek dus, en het pakket zaadjes. Ik begrijp uit je blog dat ook andere zaken mogelijk zijn binnenkort? Ik zou dan ook de grond enz..willen bestellen (dan ben. Ik wss helemaal verkocht na het lezen van het boek. Bakken zou ook mogelijk zijn?
Dus wat ik nu wil bestellen:
Boek: De Makkelijke Moestuin-hardcover
Boek: Jelle’s tuinschrift
Zaden: Totaalpakket met alle doosjes

Alvast bedankt en tot gauw waarschijnlijk
Ann

Beantwoorden

Hallo Ann,
Dank je wel voor je bestelling. Ik ben nu bezig met het klaarmaken van een bestelling met bakken en nog andere dingen. Geef een seintje als het binnen is. Ja, ik was ook helemaal verkocht en nog meer toen ik zelf kon oogsten. Het is zo leuk. Half maart gaat er een webshop zijn, misschien eerder. Als je weet hoeveel grond enz. mag je gerust reserveren. Tot binnenkort, gr. Heidi

Beantwoorden

Hallo Ann. Je boeken en zaden komen normaal gesproken vrijdag 17 februari binnen:-). Als er iets misgaat met het transport dan wordt het 20-02. Op 20 of 21 februari komen ook de bakken binnen en een nieuw pallet met MM mix. De ander is praktisch weg. Ik geef een seintje als het binnen is.

Beantwoorden

Dag Heidi,
Ben al een eind opgeschoten in het boek, en zoals verwacht helemaal verkocht.
Ook mijn twee dochters zijn enorm enthousiast over hun tuinboek. Het is ook een prachtig boekje, met zeer duidelijke richtlijnen… dus zij ook verkocht. Deze week ga ik oplijsten wat ik nodig heb, en stuur ik je mijn bestelling door. We zijn er helemaal klaar voor (denken we 🙂 ) Nu nog het weer en START.

Beantwoorden

Hallo Ann, ja dat tuinschrift is genieten. Wat leuk dat je dochters zo enthousiast zijn. Het is ook een echt cool boek voor kinderen, zonder dat flauw belerende. Als je zoals je dacht voor de grote gaat en je weet het, vind ik het fijn te weten, die zijn er door, De kleinere versies steekt niet zo nauw. Houd in ieder geval 120 x 120 nog even in reservatie voor je. Nog veel leesplezier. Enjoy:-)

Beantwoorden

Dag Heidi,
Hier dan de bestelling..
Bak 120×120 met klimrek en de nodige MM-mix. ( een raster en een anti-worteldoek zit erbij niet?)
1 zak voorzaai vermiculiet +bakjes
1 zak MM-groencompost

Volgende maand zou ik dan nog een bak van 90×90 willen bestellen met alles erop en eraan. Of heb je die nog?

Groetjes
Ann

Hai Ann,
Dank je voor de bestelling. Raster, anti-worteldoek, de schroeven, imbus, alles is erbij. Aangezien je de bak niet op poten zet heb je niks extra’s nodig. Laat maar weten wanneer je het zou willen. Het steekt niet op een dag, gewoon als het jou uitkomt. De 90 cm zet ik in reservatie, maar gaat geen probleem zijn. Alleen de grote bakken zijn momenteel bij de bron uit stock. Ik heb de bak van 90 x 90 op stock en zet die apart voor je tot het moment dat mijn stock uitgeput geraakt en neem ik contact met je op. Maar dat lukt wel. Geniet van je weekend en van je dochters. Laat maar weten wanneer je graag de grote bak wilt. Via mail stuur ik je de prijsgegevens e.d. Groeten, Heidi

Hey Heidi,

Voor mij (voorlopig):
– 3 zakjes compost
– 2x voorzaai vermiculiet
– Doosje zaden met de klimmers(kan dat apart?)
– Is er de mogelijkheid om een klimnet van 120x180cm mee te bestellen?

misschien nog mix maar dat weet ik nu nog niet zeker?

Bedankt!

Beantwoorden

Hey Anouchka,
Doosje klimmers apart is geen probleem. Klimnet ook geen probleem. De mix gaat hard, maar dan komt er een nieuw europallet. Dank je en geniet van je avond.

Beantwoorden

Zoals gezegd ben ik door jou geïnspireerd geraakt. Overenthousiast heb ik het zakje spinazie zaad uit het kerstpakket in een pot aarde gestopt. Tot mijn stomme verbazing komt het nu reeds op. Help! Ga ik nog spinazie uit eigen bak meemaken of is het nu een kansloze missie?

Beantwoorden

Ha, ha. Jij bent al aan het freestylen. Ik niet hoor, ik volg de regeltjes:-) Ben geen free style specialist maar misschien slim om te zien of er twee vlak op elkaar groeien en er eentje verwijderen. Dan krijgt die in ieder geval de ruimte. Maart lag meer voor de hand, maar wie niet waagt, wie niet wint. Die pot stond binnen toch? We hadden al geappt maar ben wel nieuwsgierig wat er zich ontwikkelt. Stuur af en toe eens een fotootje door:-)

Beantwoorden

Hallo Heidi.

Heb juist je blog gevonden, ziet er allemaal prachtig uit…graag wil ik mels mix bestellen voor twee meterbakken…heb deze mix vroeger al eens gekocht in Herent…maar die man doet dat ni meer en zo ben ik op zoek naar een nieuwe leverancier waar ik deze makkelijke mix kan kopen

graag een seintje of antwoord aub

mvg
Eddy Justé
0498 592202

Beantwoorden

Hallo Eddy,
Dank je, ja ben nog niet lang aan het bloggen, maar ik geniet ervan. Wil je zeggen dat je twee bakken hebt van 120 x 120 cm? Nieuw te vullen? Als het zo’n bak is dan heb je ongeveer tussen 13 en 14 zakken nodig. Of weet je zelf al hoeveel zakken je wilt. De zakken zijn 45l.

Beantwoorden

Dag Eddy, toen je de zakken kwam afhalen vroeg je me dacht ik over het in orde zetten van de andere bakken na de winter? Jelle van de Makkelijke Moestuin rekent een 40 liter compost voor een bak van 120 x 120 cm. Hij haalt alle oude plantjes eruit, mixt de compost en de rest goed door een, zet de plantjes terug die je wilde behouden, het raster er terug op. En je kunt weer beginnen:-)

Beantwoorden

Hallo Heidi,ik zou een mix willen bestellen voor een bak van 120 cm.
Ik had ook graag een klimrek en de zaadjes voor klimplanten. Heb jij ook nog andere zaden?
Grtjs Tilly
p.s. Ik kan alleen afhalen op zondag of maandag! Is dit mogelijk ?

Beantwoorden

Hallo Tilly,
De zaadjes voor het klimrek heb ik binnen, maar ook de doosjes met kleurige salade, kan tegen kou, zomers en de MM toppers. Het totaalpakketje is interessanter van prijs. Heb je een bak op poten met een bodem of het grondmodel? Op poten heb je 6 zakken nodig en op de grond een zak meer. Afhalen op zondag of maandag, met plezier.

Beantwoorden

Dag Heidi,
Ik wil heel graag zo’n makkelijke moestuin uitproberen.
Kan ik bij jou 7 zakken mm mix en 2 zakken compost kopen?
Zou ik dat dit weekend kunnen ophalen?
Of een keertje ’s avonds na het werk.
Groetjes,
Eveline

Beantwoorden

Dag Heidi,
Een paar maanden geleden kon ik een bak op poten en MM mix bij jou ophalen en ondertussen staat mijn bakje vol. Zo fijn om te zien vanuit de keuken.
Vraagje : ik wil nog een aantal bloemen en planten in potten en bakken op het terras zetten. Is de MM mix hier ook geschikt voor of neem ik liever gewone potgrond?
Groetjes,
Chris

Beantwoorden

Hallo Chris, ja zeker geschikt. Ik denk dat je met de Mix veel kanten uit kan. Ben zelf ook aan het experimenteren en heb nu aardbeitjes en ook aardappelen in de mix gezet en een vetplant. De zuurtegraad komt denk ik aardig overeen met die van potgrond. De MM mix heeft tussen de 5.4 en 6.6. Voordeel op de gewone potgrond is het ontbreken van kunstmest. Kunstmest is ongezond voor het bodemleven. Door extra toegevoegde stikstof en kalium haal je het natuurlijk evenwicht onderuit. Maakten jullie niet zelf je compost? Een tip die ik laatst van iemand kreeg was om zeker geen gewone snijbloemen op de composthoop te doen omdat die vaak bespoten zijn tegen ziektes. Snijbloemen uit je eigen tuin zijn onbespoten en is geen probleem.
Fijn dat je zoveel plezier aan je bak hebt. Als je zin hebt om een snapshotje door te sturen, mag altijd:-)
groetjes

Beantwoorden

Hey Heidi,
Ik wil na jaren dromen v een moestuin eindelijk een start nemen.
Ik kan echter enkel bakken van 60 op 90 zetten. Heb je die ook?
Ik twijfel trouwens over een op poten model of en grondmodel. Ik ben dertiger met twee kleine kindjes, wat raad jij aan?
Hoeveel mix heb ik dan nodig? Vermoedelijk wil ik ook een zak voorzaai-ding. Ik kan met moeite wachten,
Groetjes, lies

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.