Een samengestelde afbeelding van een begeleiding bij een blogartikel met logo www.Berries.blog

Hakselaars en IBL

Gelukkig regent het vandaag. De hakselaar staat droog maar dat half bos rhododendrons niet. Het zonnestraaltje gisteren wist mijn reflexen in versnelling te zetten. Zonder maskertje rond mijn gok stond ik in het pikkedonker nog takken te vermalen.

Vandaag dus aan een laag tafeltje in de living op de grond. “Me and my Ipad”. De cellen in mijn bovenkamer voelen vermalen als de takken die nu als een groen tapijtje achter het huis liggen. Zaagsel vermengt met bladgroen. Optisch een geheel. Het ziet er mooi uit,  de samenhang is weg.

Niet bij mijn haardos.  Na het geshampoo ben ik zelfs te lui om er een kam door te halen. Daar kan ik nu de spiegelbeelden van plukken als ik wil.  Mmm, laat maar willen.

Gisteren kwamen er twee Lierenaren spulletjes halen voor de Makkelijke Moestuin. We babbelden wat over bibliotheken en IBL. Soms wil je een boek lezen dat er niet is.

Ik vertelde van de bibliothecaris van Bonheiden die vroeg of ik wel eens van een IBL had gehoord?. “Nog nooit!”. Je betaalt € 2 en het boek komt  simpel van een andere bib, waar het wel is opgenomen. Na drie weken zakt het boek weer af naar eigen bib.

Zo heb ik al wat boeken verslonden, de flauwe snel weer dichtgeklapt en anderen aangekocht. Zoals de Makkelijke Moestuin ook een IBL was. Het boek ligt nu binnen handbereik om er snel mijn neus in te kunnen steken.  Eigen bibliotheek  met een sterretje:-)

Love

Berries

2 comments:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.