Een foto met een Makkelijke Moestuinbak met een getekend slakje en het logo Love Berries

Van kipjes en slakken

Met een koffietje richting tuin stappend, kijk ik naar Amy. Ze wordt volledig in beslag genomen door de moestuinbak. Niet de spruitende groentjes interesseren haar, wel twee kipjes die driftig hun poten in de grond zwieren.

Laat maar doen zeg ik tegen haar, ze eten slakken net als de eendjes. Dat scheelt. De weken ervoor had ik de resten van de winterbladeren in zakken gedaan en heel wat slakken kunnen wegplukken. Van Sander had ik de tip gekregen om preventief te werken door zoveel mogelijk slakken weg te halen. In april planten ze zich voort en wat er niet is kan ook niet meer worden.

Het tweetal schuimt broederlijk  richting haag.  De bovenkant van de haag heeft overeenkomsten met een half geplukte kip. De  dag ervoor had ik de schaar erin gezet. Na een paar keer knip-knip zie ik een geel snaveltje over een nestje hangen. Ik  schuif  op en begin opnieuw.  Na drie keer is het het welletjes en denk “scheepsrecht”  tot na de eitjes.

De geknipte takken gaan na een hakselbeurt op een stuk karton vlakbij de haag. Ook hardnekkig onkruid geeft het op en geeft iets terug aan moeder aarde.

Met de snippers erover ziet het er best uit. Tot de kipjes er hun poten inzetten. Het hakselspul vliegt alle kanten op en het karton komt tevoorschijn. Ach, als het dat maar is. Naderhand gewoon weer even doen.

Richting mijn bureau en peinzend over aardbeitjes en de bak waar ze in kunnen, begint een nieuwe dag.

Love

Berries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.