mixed media: gekleurde watercolorafbeelding en snapshot van bonen in bloei en de tekst moestuindagboekje

Besje krijgt een rimpel bij

Een stevige hagelbui  doorboorde mijn moesspul ’s nachts.  Stelen van de tomatenplant hingen op half elf. Gelukkig stonden mijn komkommerplantjes nog recht. Eentje had een paar dagen ervoor bijna de geest gegeven bij het overplanten. Mijn laksigheid. Boontje komt om zijn loontje.

Dit weekend liet ik de oogst voor wat het was. Mijn familie verraste me.  Restaurantje De Bitterpeeen in Antwerpen. Mijn extra rimpel werd gevierd.  “Sometimes it just fits”. De zwaardvis was overheerlijk. Mijn familie rimpelloos:-) 

snapshot bij restaurant De Bitterpeeen. Two bro's and when it comes to food.
De Bitterpeeën, Antwerpen

 

De volgende dag slenter ik langs de moestuinbakken. De  bonen gaan ervoor. Duurt niet lang meer. Ook de tomaatjes laten zich niet kisten. De sla kan beter.  Lang niet alles komt op. De aziatische mix geeft wel goed . Ook de onderste bladeren van de palmkool laten zich oogsten. Lekker in reepjes in de roerbak met een beetje olijfolie en look.

De andere bak:-)

Van Hilde. 

foto's en tekst moestuintje op 24052017 van Hilde

Love

Berries

11 comments:

Zo zalig dat iedereen zo trots blij en hoopvol over wat is en gaat komen.
En valt het wat tegen, dan beginnen we opnieuw, met iets anders of blijven volhouden mits wat aanpassingen.
En na de oogst komt er dan de nieuwe uitdaging….RECEPTJES

Beantwoorden

En zalig waren je “overschot courgettes”. Enig idee hoeveel je al van dat ene plantje hebt geoogst? Soep en smoothies heb ik gemaakt. Het is anders, zo’n courgette uit eigen tuin. Met een beetje bio bouillon van Morga en de soep was al lekker. En merci voor de proficiat. Daar zullen we nog eens op toosten. Binnenkort nog eens een moestuinbabbel?

Beantwoorden

Graag.
Van de ene plant in mijn moestuinbak alleen al heb ik ondertussen 5 courgettes geoogst.
Deze week heb ik ook op het werk courgettes uitgedeeld, en één komkommer, die met veel smaak al ter plekke werd verorberd. Die kreeg ook een 10 wat smaak betreft. En dat is ook zo, veel lekkerder en steviger van ‘vlees’ dan de supermarkt-komkommer.
Ik heb deze zomer nog geen komkommer moeten kopen

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.