mixed media: gekleurde watercolorafbeelding en snapshot van spekbonen op 1/8/17 en de tekst moestuindagboekje

moestuintje in augustus

Exact een jaar geleden zat ik met Rika in de auto onderweg naar Nederland. Ik moest en zou nog een bak op poten hebben. Met alles erop en eraan. Onderweg een shopstop. Moest naar Londen, Royal Festival Hall, graduation. Me in my favorite jeans? Not acceptabel. Not for my English family nor for my eldest son. Mmmm.. looking for a little black dress of aanverwant artikel. Met een zwart geval stuiven we verder en komen thuis met onze boodschappen.

Had al eens een bloembol in de grond gestoken en een hortensia. En op 9 augustus zaaide ik voor het eerst iets eetbaars. Alle ochtenden ging ik met een tasje koffie kijken. Bijzonder.  Die kleine sprietjes die groeiden.  Onvergelijkbaar met boodschappen richting kassa gaan.

Eén bak, een jaar later? Enthousiast verkooppunt Makkelijke Moestuin en 14 meter lengte bakken in de tuin. Op de grond, op wielen, op poten.  Maak ik fouten? Sure. Begin ik opnieuw?  Sure.  Word ik enthousiaster? Sure.

Gewoon omdat het fijn is. “Making my life garden” en nu mag ik ook een beetje:  “Making your life garden”. Thank you for that.

 ‘S morgens je gsm in gang zetten en een foto ontvangen van een eerste worteltje of een tomaatje.  Het is hoopvol. Vertrouwen dat er een morgen is. Weten dat het goed komt.

Zwangere vrouwen mocht ik al fotograferen.  Zaadjes in wording, kleine mensjes :-). Nu plant ik zaadjes en verkoop bakken. Aan iedereen. Een papa zei  “ik wil mijn dochters laten zien wat er uit zo’n zaadje komt. ” It touches my hart”. “Let’s make our life garden. Because it contains all that matters”.

 

Een andere bak:-) Rika plant op haar koereke in Mechelen.

collage foto's moestuinbak van Lies met MM mix op 01082017
Potten met MM mix: kiwibes, tomaten, oost indische kers, laurier, kervel. Heerlijke soep. Blad van de O.I. kers was lekker pittig in de sla. Een deel heb ik gebruikt als mal voor een pad in Terneuzen:-). Groetjes Rika

Mijn spul. De kopfoto laat een stukje van het klimrek zien. “Rare snijbonen” en spekbonen overstijgen de buizen. Op 20 cm gaan ze er af. Er worden dan nieuwe bloempjes aangemaakt.  Meer bloempjes is meer bonen. De kievitsbonen worden al wat rood en ook de stamboontjes schieten als kleine speertjes uit de bloempjes. Zit dus “in de bonen”:-)

Op 9 augustus verleden jaar zaaide ik voor de allereerste keer. Hieronder een link naar één van de filmpjes. Veldsla, snijbiet, rucola, rode boerekool, andijvie, winterpostelein, worteltjes. Verschillende slasoorten. 

Op de menubalk  “filmpjes” staan er nog. Ook het allereerste begin. Hieronder  is van 2/9 tot tot 21/10/2016

Perfect time for a fresh start:-). Vond ik toch verleden jaar:-)

 

Love

Berries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.