een zwanger vogeltje met haar geliefde getekend op een besje. Het beeldmerk van Birds and Berries

Over Starterslabo, Birds and Berries en bescherming

Het was begin augustus dat ik met Hilde van Starterslabo over het beschermen van het beeldmerk Birds and Berries sprak. Ruim twee weken later, juist voor het weekend, is de registratie binnen voor de Benelux.  De factuur was bij de aanvraag betaald.  “At ease”. Maandagmorgen. De post. Er  zit een factuur bij van de “World Organization for Trademarks in Hongarije”. 979 €  Binnen 14 dagen. Bankoverschrijving of cheque. “Een vorm van banditisme” grommel ik en het papier vliegt de vuilbak in. Niet om gevraagd. Zelfs nooit communicatie over geweest. 

Ik open mijn agenda: “webshop Birds and Berries” staat op het menu. De timer gaat op 10 minuten. Het helpt me om aan nieuwe dingen te beginnen. De verwachting van pas te stoppen als het perfect is verdwijnt. “Work in progress”. De timer rinkelt en ik stel terug 10 minuten in.  Stap even de tuin in om spinazie in de bak van Bompi te zaaien. Bompi is de 90 voorbij en geniet van het paadje dat hij nog kan bewandelen. Na 10 minuten ga ik met een gekoelde bovenkamer terug aan de webshop. 10 minuten. Makkie.

Maar wat betekent die” niet veilig http:// ” Ik duik de koekenkast in en gooi er flink wat cookies uit. Onwetende ik. Het gaat om certificaten. “let’s get encrypted”. TransIP laat me weten dat het voor de Nederlandse klanten beschikbaar is.  Eind van de week of volgende week proberen we het ook aan onze Belgische klanten te geven. “Check  alle dagen even of het er al opstaat”.

Ik weet dat het niet kan, maar diezelfde avond  piep ik toch even. “Well done TransIP”. Het staat er op. Het is het eerste in mijn agenda de volgende dag. En de 10 minuten timer heb ik even niet nodig. “so easy” . Happy with my “Veilig https://

Genieten van het onderweg zijn.  Het pad is soms wat hobbelig. Niet te snel. Voor de mooie plekjes.  Ook een schildpad gaat vooruit. En leeft langer.


Love

Berries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.