komkommerbloempjes in een soepje.

Moestuindagboekje bloemig weekend (1)

Op zaterdagmorgen bedenk ik dat het dringend komkommertijd is. Met het boek van de Makkelijke Moestuin onder de arm zet ik me bij de klimmende gele bloempjes. Het stukje over het weghalen van de mannelijke bloempjes had ik over het hoofd gezien. Denk dat ik geluk heb gehad. De smaak van de oogst tot nog toe was goed. 

Met een stuk of wat komkommers, munt, look en palingkruid duik ik de keuken in. Er staat nog dikke yoghurt. Misschien iets meze-achtigs. Met al die komkommers in de mixer wordt het lopender. Een koel glad soepje met een knipoog naar de meze. Met  de grovere stukjes er extra bij. “Random food”.

Met het soepje wachtend in de frigo ga ik terug naar de gele bloempjes. Ik zie nu bij een aantal dikkere steeltjes. Die laat ik zitten. De mannetjes met de dunne stengeltjes gaan mee. Voor bovenop het soepje. Mooi zijn ze en smaken zacht naar komkommer.

De mannelijke bloempjes op de soep. De onbevruchte komkommers in de soep. Voor alles is een tijd en een plaatsje.  

Love

Berries

2 comments:

Oei… dat van de mannenbloemen heb ik ook gemist..:-)
Boek er eens terug bijhalen. Ben al aan het brainstormen voor volgend jaar. Maar komkommers zullen er zijn! Dat was zeker een succes in de bak.
Het verwonderd me wel steeds hoeveel langer houdbaar de groentjes van eigen kweek zijn. Zeker de komkommers in vergelijking met supermarktkomkommers.

Beantwoorden

en bonen en tomaatjes en nog van alles. De bonen blijven maar geven Heb alleen nog wat compost gegeven. Ben nog een bak ineen aan het steken😀 . Volgend jaar wil ik ook courgettes zoals van jou. Leuk toch allemaal

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.