jeugdfotootje in de tuin met konijntjes

Lief zijn

“Nee, ik wilde echt wel lief zijn” . antwoordt Claudia Debreij in een interview van de VPRO. 

Je kunt alleen maar lief zijn als je niet lief gevonden wilt worden, mijmer ik. Echt lief zijn.  Stil je ding doen. Soms zenuwachtig over je  richting.  Maar altijd wetend dat je treintje terug kan naar je  hometown. Naar je lijf met alles wat erin zit.

Trappend op de hometrainer roteert  “het lief gevonden willen worden” door mijn hoofd. Van die trein weet je de richting niet. Is er nog wel een retourtje als je niet meer beantwoordt. Een thuis in je eigen lijf?  Is er nog een spoor om te volgen of zijn alle treintjes afgelast op een verlaten perron.

Dus wat is moed mijmer ik nog steeds trappend.  Onder ogen  zien dat je zelf je enige zekerheid bent. Dat je af en toe een beetje bang bent en het stationnetje naar je hometown neemt. Gewoon omdat lief  zijn “thuis” is.

Van mijn fiets stappend weet ik dat mijn thuishaven in mijn lijf blijft.  Ben niet zo’n waaghals. 

Love
Berries

2 comments:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.