snijbiet, paksoi, spinazie, pompoen en geitenkaas. Een erbazzone

Nog een blogje van vorige week

Dikkie Dik en Amy zijn het roerend eens. Een goede  voorraadkast voor de winter is van levensbelang. Ze eten de oren van mijn hoofd. Iedereen die richting keuken gaat wordt getrakteerd op overtuigende hongersnoetjes. En wie gaat er niet voor de bijl?  Maandagmorgen is hun poezenkast gevuld en de mijne leeg. De snoetjes zijn er niet gerust in.  “Ze zijn aan het sterven”.

Van de winkel neem ik ook andere boodschappen mee. Gezegend is mijn moestuin. Het scheelt een hoop gesleep. Zo wat  in het rond gepluk, een beetje kippengehakt uit de koelkast, drie restjes van pasta’s en een roerbak staat op tafel. “Dat was juist op tijd” hoor ik regelmatig.  Alles wat leeft in dit gezin voelt hetzelfde als het op eten aankomt. Het zijn hongerlappen. 

Dinsdag. is het verjaardag van drie dierbaren. ’s Morgens wil ik vertrekken maar de kosmos wil niet mee. Het wordt even “pas op de plaats”. 

Als Ken ’s avonds thuiskomt verwisselt hij zijn Yumbel keuken voor de ons kookspul. Tijd voor een nieuw experiment. Erbazzone uit “green delicious”.  Terwijl hij deeg van boekweit en Italiaanse 00 begint te mengen, doe ik de groentevulling. Behalve de snijbiet en spinazie groeit er nog paksoi in de tuin. En de pompoen  van Kristel.  Geitenkaas uit de winkel. Geitjes heb ik nog niet.  Leuk idee wel. Eerst nog een soepje van groentevocht en overgebleven pompoen. Tegen
de tijd dat de erbazzone afgekoeld is, had het soepje al een bodempje gelegd.

De moestuin is een leuk kader voor de poezen om zich te wassen en met hun pootjes over hun kopjes te wrijven. Erbazzone is geen poezeneten.

Maar wel heerlijk. En er gaat niets boven zo’n Italiaans familiegevoel als uit de boekjes.  Samen in de keuken en dan met z’n allen aan tafel. Daar hoef je geen Italiaanse roots voor te hebben:-)

Love
Berries

4 comments:

maar als je aan geitjes begint… dan wil ik graag komen geitjessitten. Ik ben dol op geitjes.
Mijn ultieme droom: geitenboerderij in de Ardennen met grote moestuin, om mijn b&b-gasten te verwennen met zaligheden. Mijn kookvaardigheid zal dan wel iets moeten verbeteren 🙂 .

Beantwoorden

😀 en kippesitten? wil eerst twee legkippen redden voor het soepkippen worden. Verleden week vriendin enthousiast gemaakt en ze is stante pede in de auto gestapt. Het beestje scharrelt al door de tuin en ze wordt er helemaal blij van. Wil ik ook, twee hennetjes😄

Beantwoorden

Kippen ook goed hoor. Wij hadden vroeger thuis veel kippen. Als ik de eitjes ging halen, aaide ik altijd de kippen die op hun nest zaten.
En bij de boer waar we melk haalde deed ik een babbeltje met de koeien .
Ik vind het wel zonde dat ik geen dieren mag houden Maar misschien maar goed ook. Tzou uit de hand kunnen lopen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.