snijbiet, veldsla, postelein

Moestuindagboekje 17012018

Woensdag was ik vast van plan op klaarlichte dag iets uit de Chanel bak te nemen. De duisternis overvalt me. Het is al na 18.00 uur. Op zoek naar mijn gsm, grabbel ik nog een kom mee. Het is nat. Koud aan mijn vingers en zo zwart als de nacht.  Klungelend met het lampje en de gsm kies ik zo snel mogelijk het pad richting keuken. De kom is in ieder geval vol met snijbiet, postelein, veldsla en wat takjes peterselie.  Vergeet  in mijn haast de bak behoorlijk af te dekken. En dat heb ik geweten.

Op weg naar de ontbijttafel de volgende morgen zie ik “zwerfvuil” in de tuin. De tennistafel onder het terras staat een paar meter verder de tuin in.  Een  “bom cycloon” , vertelt Kirsten me, zoals in NY. De stoelen en tafels hadden we moeten vastzetten. Een stevige wind  is het wel.

Meteen zie ik de bescherming van mijn bak als een raket door de tuin vliegen. Een grote afgebroken tak op een ander stuk van een bak heeft schade veroorzaakt. Ach ja, een moestuinpad hoeft niet altijd over rozen te gaan. Over gebroken takjes komen we er ook wel.

Maar de roerbak met ajuintjes, patatjes, kalkoen en de oogst uit de moestuinbak had de avond ervoor goed gesmaakt.  De pan was benah niet te tillen, maar volgens de mannen aan de krappe kant.

Love

Berries

Twee moestuinbakken en de oogst op 17012018
's morgens hagel, 's avonds nog wat oogst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.