met een stiftje snelschetsen. Stokmannetjes in beweging

zondagmorgen

Het is heerlijk om je op zondag nog eens om te draaien, maar het loont de moeite eruit te komen. Met mijn jongste zoon gaan tekenen. Pluk de dag want dit gaat niet eeuwig duren.  Vandaag is het houtskool met witte en zwarte conté. Veel te weinig geraak ik er. Altijd dat gevoel van eerst nog iets te moeten afwerken voor ik kan vertrekken. En dan is het te laat. Gelukkig heb ik mijn zoon.

Vandaag geniet ik van mijn gepruts. Het leuke aan deze academie is dat het mag. Er wordt je veel aangereikt. Er zijn modellen en leerkrachten met bagage. Verleden week was er open dag. De poses gaan snel en ik ben langzaam. Met een stiftje Stokmannetjes tekenen lukt juist.

We stappen in de auto en vertrekken. Zondag is gratis parkeren. Da Vinci iedere keer € 7 geven om een beetje te tekenen gaat mijn Hollandse roots te ver. Mijn moeder stapte  liever 10 minuten extra om het niet in de parkeermeter te moeten gooien. Ik ben hetzelfde.

Het is -1°C. De weg glinstert hier en daar. Het is glad. Juist voor kapper Matisse ligt langs rechts een witte auto in een tuin. Op zijn kant. Met knipperlichten aan. Het duurt even voor ik me het realiseer  “ik ga draaien. Zien dat er niemand meer in zit”. Terug richting dorp zet ik me op de parking van Laurent, naast de 3 meter lange canvas in zwart-wit. Mijn oudste zoon is één van de drie, die erop prijkt. Van een fotoshoot van effe geleden, bedenk ik me. Hij zat nog op het Middelbaar. Zwart-wit blijft mooi. Simpel en tijdloos.

Terwijl ik door spurt richting tuin komt Nick er rustig achteraan. Ma, Maaaahhhh.. “Kijk, ze zijn binnen aan het koffie drinken” . Hij had de situatie al overzien. ik daarentegen had alleen oog voor het witte autootje gehad.

Als ik opkijk naar het grote raam achterin, zie ik een paar mensen met een kop dampende massa in de hand staan. Ik steek mijn duim op en spurt terug naar de parking. We gaan tekenen. 

Love

Berries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.