bietje, veldsla, aardappeltjes, maatjes

moestuindagboekje

Gisteren nodig ik genereus een vriendin uit om mee aan tafel te schuiven ’s avonds. “Zoveel bietjes heb je volgens mij niet”, zegt ze. En ze heeft gelijk. Gistermorgen trek ik bietjes uit een van de bakken op de grond. Er zit een mooie bij. De rest is kleiner. In de “Rika”  bak op poten steken er ook nog. Die zijn nog iets kleiner.

Geduld is een schone zaak. En die zaak mis ik. Wroeten in de mix terwijl het nog kleine knolletjes zijn, daar heeft het bietje een broertje dood aan. Ben in ieder geval niet zo heel goed met groeisels onder de grond. Of misschien moet ik gewoon langer wachten.

Op mijn fiets springend om nog snel langs de viskar te gaan, bedenk ik wat ik meeneem. In ieder geval maatjes. 

Met gekookte aardappeltjes, beetje olijfolie en mayo,  hardgekookte eieren en een flinke kom veldsla wordt het toch nog een maaltijd. In ieder geval genoeg voor vier. Voor vijf zou het te krap zijn geweest. We spreken af dat dat voor de volgende keer is.

Love

Berries 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.