koken uit de moestuin met Berries

Kookdagboekje 03042018

Zijn we echt zoveel weken later als verleden jaar?

De veldsla en vooral de winterpostelein voelen zich als een vis in het water in de bakken op poten. Ik bedenk dat ze nog één keer een hoofdrol krijgen in mijn kookpotten. Daarna komt er een schone lei.  Ook al geven zo nog goed. Het is tijd voor een frisse wind en voor  zonnegroentes. Hun worteltjes vliegen hierna op de composthoop.

We zijn maar met drie. Duikend in de caroussel diep ik parelgerst op. Dat is al goed. Dan de schuifdeur open en om het hoekje kijken wat er aan de achterkant nog te verhapstukken valt.  Beetje palmkool? ok.   Blaadjes salie en een flink bosje kervel? Kan wel bij de vis. Binnen ligt verse gember. Het is eigen kweek en zacht van smaak. Een pluspunt voor de jongste telg die het niet echt wil proeven. Een schijfje is genoeg.  Ah ja en look. Met een beetje wijn en een muziekje gaat het gezellig vooruit.

In het water bij de parelgerst komt een beetje groentebouillon van Morga. Dan een klein uurtje op een zacht vuurtje. De Tilapia in rechthoekige blokjes ondertussen marineren. In de Tamari , olijfolie en  look.  De palmkool wassen en in kleine reepjes en hop de roerbak in.  Op het laatst komt de winterpostelein en daarna last minute de veldsla. Het is gepiept.

We genieten. Van het afscheid van de wintermoestuin. Want nu is het wel welletjes geweest.

Op naar zonne windjes en  vrolijke groentes.

Op het terras. Lekker buiten. Met of zonder trui. Als het maar buiten is.

Het is half elf geweest als ik nog even buiten stap. 4° C. We zijn er nog niet. Sommige groeisels doe ik toch nog een trui aan. Slaap zacht, zaadjes.

Love

Berries

(Tilapia vis komt van de Colruyt.  Duurzaam. Niet duur.  De groentebouillon en de parelgerst komen uit de Bioplanet. Of De Kiem  in Mechelen. De groentes van zaden van de Makkelijke Moestuin.  De kruiden komen van vaste plantjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.