Gewone spinazie krijgt het al snel te warm nu. De Nieuw Zeelandse kan daar wel tegen.

Spinazie NZ

Vandaag ga ik spinazie zaaien. Niet de gewone, want daar wordt het binnenkort wat warm voor. Maar de Nieuw Zeelandse spinazie. Eigenlijk is het helemaal geen familie van de spinazie. Maar in de warmere maanden en heerlijk alternatief om op je bord te krijgen.

Deze Nieuw Zeelandse schijnt te kunnen woekeren, maar waren in mijn tuin altijd nette plantjes. De zaden heb ik in een potje water gedaan zodat ze zachter worden en beter kiemen.

In vak 5 (van de moestuinbak ‘Rika’ met de nieuwe MM mix). Met de pink prik ik diagonaal twee gaatjes. Tot iets onder het eerste kootje. Zo gepiept.

Fotootje boven is van gewone spinazie staat in dezelfde bak, in de nieuwe MM mix in vak 12. = derde rij links.

Zaden voorweken spinazie NZ
Met de MM app Nieuw Zeelandse spinazie zaaien
Nieuw Zeelandse spinazie met op de achtergrond rucola

Productjes met de link naar de shop vind je in het bericht van 9 mei 2019.  Klik op  Birds and Berries als je daar naartoe wilt gaa.

Love, Berries

Hieronder een blogje uit de oude doos. Over houdbaarheid en vervallen zaden.

collage foto's moestuinbak van Lies met MM mix op 30062017

houdbaarheid zaden en de bak van Lies

Een lijstje dat Jelle het meest betrouwbaar leek, kan misschien als indicatie dienen. 1-2 jaar: lente-ui 3-4 jaar: palmkool, doperwt, sla, nz-spinazie, peul, rucola, stamboon, stokboon, sugarsnap, wortel, tomaat 5-6 jaar: andijvie, courgette, komkommer, radijs, biet, snijbiet, spinazie, winterpostelein, veldsla Nog twee links naar Jelles blogje hierover: https://www.makkelijkemoestuin.nl/blog/zaadjes-nog-goed https://www.makkelijkemoestuin.nl/blog/hoe-lang-blijven-zaden-goed Soms vindt je tegenstrijdige info. Jelle schreef dat hij  6 jaar geleden uit  het buitenland sugarsnaps meenam en dat die het

Read More »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.